8 Ocak 2012 Pazar

Yalancı Yufka Mantısı

Yalancı Yufka Mantısı

Malzemeler ;
  • 300 gr kıyma
  • 3 yufka
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 orta boy soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 bulyon et suyu
Hazırlanışı ;
Yalancı Yufka Mantısı

Pirinci ekledikten sonra soğanı rendeleyip tuz ve karabiber ile iç harcı yoğuralım . Fotoğraflarda görüldüğü gibi yarım ay şeklindeki yufkanın geniş kısmına kıymayı koyup sıkı şekilde rulo yapalım yağlanmış tepsiye 4er cm kesip dizelim.180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. 2 et bulyonu 1 lt suda açalım ve kızarmış mantıların üzerine döküp tekrar 15 dk 100 derece fırında çekmesini bekleyelim ve sarımsaklı yoğurt ve acı sosumuz ile servise hazır. Çok pratik ve gerçekten mantı aşığı olarak bayıldığım bir lezzet daha fazla et suyu ekleyip daha suluda yapabilirsiniz.Ben yapmışken fazla yapıp difrize kaldırıyorum kızartıp koymanızı tavsiye ederim.
Afiyet Olsun
Serpil

Hiç yorum yok: