16 Ocak 2012 Pazartesi

Batman Usulü Haşlanmış İçli Köfte

Malzemeler ;

3 Su bardağı köftelik ince bulgur
250 gr. yağsız dana kıyması
1 Orta boy soğan
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Çay kaşığı kırmızıbiber
2 Çorba kaşığı un
1/2 Çay kaşığı karabiber
İçi İçin;
1/2 Kg. Orta yağlı kıyma
3 Büyük soğan
Çorba kaşığı sıvıyağ
1 Avuç ceviz içi
1/2 Çay kaşığı'karabiber
1 Tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı ;

Bulguru genişçe bir kaba alalım ortasını açıp soğan rendesi, tuz, karabiber, kırmızıbiber ve 1/2 su bardağı su koyup yoğurunuz. Ara sıra eli ıslatarak, bulgur birleşip, özleşinceye kadar yoğurmaya devem ediniz. Kıymayı katıp 10 dakika daha yoğurunuz.
Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avuç arasında yuvarlayıp parmak yardımı ile ve avuç içinde döndürerek ve mümkün olduğu kadar kenarlarını inceltip içini oyunuz. Oyuk kısma hazırlanan içten üstte biraz boşluk bırakarak doldurunuz. Ağız kısmını küçültüp, yine avuç içinde döndürerek kapatıp mekik halinde yuvarlayalım .
İçinin hazırlanması: Yağlı kıymaya ince kıyılmış soğan ve 2 çorba kaşığı su ilavesi ile hafif hararetli ısıda karıştırarak on dakika pişiriniz. Çekilmiş ceviz içi, kuşüzümü, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber katıp karıştırınız.
Orta büyüklükte tencereye 8-10 su bardağı su koyup tuz atarak kaynatınız. Hazırlanan köftelerden birbirinin üstüne gelmeyecek şekilde atıp kapağını örtünüz. 10-12 dakika pişirip kevgirle pişenleri alınız.
Haşlama suyunu yemek yapımında kullanabilirsiniz nede olsa vitamin bakımından ve aroma olarak zengin.

Gülseren Teyzenin Güzel Ellerine Sağlık

Afiyet Olsun
Serpil

Hiç yorum yok: