Katmer |
Katmer İçi Hazırlama |
- 4-5 yemek kaşığı çekilmiş iç fıstık
- 4-5 yemek kaşığı toz şeker
- Kaymak
- 1 adet yufka
- Tereyağ
Yapılışı;
1. Yufkamızı 2 ye bölüyoruz.
2. Yarım yufkanın tam orta kısmına kaymağımızı bir çay kaşığı yardimiyla yayıyoruz.
3. Üzerine 2 yemek kaşığı fıstığı ve 2 yemek kaşığı toz şekeri serpiştiriyoruz.
4. Malzemelerimizi yerlestirdiğimiz yufkanin altinda ve üstünde kalan kısımlarını malzemelerin üzerine doğru katlayıp, yan taraflarda kalan yufkaları biri alta biri uste gelecek sekilde katlayıp uçlarına biraz su sürerek yapıştırıyoruz.
5. Tavaya biraz tereyağ koyarak katmerimizi kısık ateste pişirmeye başlıyoruz. Kızarınca biraz daha tereyağ ekleyerek ters çevirip bu tarafta kızarana kadar pişiriyoruz.
6. Pişince 6 ya bölüp servis tabaklarina koyup, üzerine çekilmiş fıstık ekleyip süsleyerek servise hazır hhale getiriyoruz.
Afiyet olsun,
Gözde
Katmer Pişirme ve Servisi |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder