8 Ocak 2012 Pazar

Kısır

Kısır
Malzemeler ;

1.5 su bardağı ince bulgur
1.5su bardağı kaynar su
1 orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı salça
yarım çay bardağı sıvı yağ
Kıvırcık
Yeşilsoğan
Taze nane
Dere Otu
Maydanoz
Limon ,nar ekşisi ,zeytinyağ
Tuz
1çay kaşığı Sumak
Pul biber


Hazırlanışı ;

1.5 su bardağı bulgur 1.5 su bardağı kaynar su ile kapaklı ve özellikle hava almayan bir kapda 15 dk bekletilir ve geniş bir kaba alınır. Kuru soğan ince kıyılır ve salça ile sıvıyağda güzelce pişirilir .
Salçalı sos ile bulgur güzelce harmanlanır ve sumak ile tuz eklenir soğuması için biraz bekletilir.
Ben kısırda her türlü yeşilliğe bayılıyorum evde rokada dahil her yeşilliği incecik kıyıp ardından salata sosu özelliklede nar ekşisi ile lezzetlendirip sadece kısırla bir öğünü geçirmek benim en büyük keyfim.
Soğuyan bulgara ince kıyılmış yeşillikleri ekleyip tamamen damak tadınıza uygun salata sosunu ekleyin ve afiyetle yiyin....
Afiyet Olsun
Serpil

Hiç yorum yok: