4 yumurta,
2 su bardagı şeker,
2 çorba kaşıgı kako,
1 su bardagı sut,
1 su bardagı sıvı yağ,
2 su bardagı un,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya
MUHALLEBİSİ:
75 gr tereyagı,
yarım su bardagı un,
yarım kaşık nişasta,
1 su bardagından bıraz eksik şeker,
1 paket vanilin,
yarım kilo süt
AYRICA;
muz ve soguk süt
YAPILIŞI;
Keki için olan malzemeler karıştırılarak 175 derecelik fırında pişirilir.Muhallebi için margarin un ve nişasta unun kokusu çıkana kadar kavrulur Kalan malzemelerde eklenip krema kıvamına gelene kadar kaynatılır.
Kek pişince hafif soğutulup çay bardağıyla (su bardağıda olabilir)kesilir artan kısımlar rondo ıle ufalanır ve geniş bir kaseye alınır.Kesİlen daırelerden biri alınıpsoğuk süte batırılır.Üzerine bır parca muz dilimi 1 tatlı kaşığı dolusu muhallebi koyulur bu halde ufalanmış keklerın oldugu kasenın ıcıne daldırılıp muhallebili kısım kek parçaları ile kaplanır.
Avuç içine alınarak şekil yuvarlanır hindistan cevizi ile süslenir.
Bence sunum tabağınısı çikolata ve vişne sosu ile süslenebilir. Çok hafif puf pasta.
Afiyet Olsun
Serpil
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder