18 Ocak 2012 Çarşamba

Muzlu Çikolata Topları



Malzemeler;

150 gr margarin
2 paket petibör bisküvi
100 gr bitter çikolata
2 adet muz
1 Yumurta
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
Hindistan cevizi

Hazırlanışı ;

Bu tarif tamamen bir kaç fikrin karışımı ama sonuç misafirlerimin ve benim damak tadına çok uydu .Margarini eritip hafif ılıklaşınca süt ,yumurta,pudra şekeri ,kakao ve bitter çikolatayı ekleyip biraz pişirelim ardından bisküvileri ve muzu küçük parçalar halinde hazırlayıp güzelce yoğuralım ve vanilyayı ekleyelim.
Karışım soğuduktan sonra küçük toplar yapalım ve hindistan ceviziyle işlemleri sonlandıralım ...
Dilerseniz çekilmiş ceviz .fındık veya tarçında kullanabilirsiniz...

Afiyet Olsun
Serpil

Hiç yorum yok: