4 Ocak 2012 Çarşamba

Hafif Elmalı Tatlı



Elmalı Tatlı

Malzemeler
  • 4 adet Elma (tatlı olması önemli, ekşi elma olmasın)
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • Ceviz
  • Tarçın
  • Petibör bisküvi
Kreması için
  • 1 y. kaşık nisasta
  • 1 y. kaşık un
  • 2 y. kaşık şeker
  • 300 gr süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 y. kaşığından biraz az tereyağ
Elmalı Tatlı Hazırlanışı
Hazırlanışı
  1. Öncelikle elmalarımızı soyup, 2ye bölüyoruz ve çekirdeklerinin olduğu yeri temizliyoruz ve biraz da oyuyoruz ki içine bol ceviz koyabilelim.
  2. Bir tencereye su koyuyoruz ve elmaları içerisine atıyoruz. 2 yemek kaşığı şeker de ilave ederek birkaç dakika kaynatıyoruz. Elmaların olduğunu çatalın kolay saplanmasından anlayabiliriz. Çok da yumuşamamasına dikkat edelim. Elmalar hazır olunca tencereden alıp soğumaya bırakıyoruz.
  3. Cevizleri biraz kırıp (çok küçültmeden) içerisine tarçında eklenerek karıştırılır.
  4. Soğuyan elmaların ortasına tarçınlı cevizlerden birer tatlı kaşığı koyuyoruz.
  5. Borcamın altına petibör bisküvileri diziyoruz ve üzerlerine içlerine ceviz doldurduğumuz elmaları elimizle cevizlerin dökülmeyeceği şekilde kapatarak ters çeviriyoruz.
  6. Bir tencereye süt, nişasta, un, şeker, tereyağ ve vanilya eklenerek pişirilmeye başlanır. Puding kıvamına geldiğinde ocaktan alınarak elmaların üzerine dökülür.
  7. Buzdolabında 1 saat bekletilerek soğutulur. Daha sonra üzerine fıstık, hindistan cevizi veya ceviz ile süslenerek servis yapılır.

Hiç yorum yok: