Elmalı Tatlı |
Malzemeler
- 4 adet Elma (tatlı olması önemli, ekşi elma olmasın)
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- Ceviz
- Tarçın
- Petibör bisküvi
- 1 y. kaşık nisasta
- 1 y. kaşık un
- 2 y. kaşık şeker
- 300 gr süt
- 1 paket vanilya
- 1 y. kaşığından biraz az tereyağ
Elmalı Tatlı Hazırlanışı |
- Öncelikle elmalarımızı soyup, 2ye bölüyoruz ve çekirdeklerinin olduğu yeri temizliyoruz ve biraz da oyuyoruz ki içine bol ceviz koyabilelim.
- Bir tencereye su koyuyoruz ve elmaları içerisine atıyoruz. 2 yemek kaşığı şeker de ilave ederek birkaç dakika kaynatıyoruz. Elmaların olduğunu çatalın kolay saplanmasından anlayabiliriz. Çok da yumuşamamasına dikkat edelim. Elmalar hazır olunca tencereden alıp soğumaya bırakıyoruz.
- Cevizleri biraz kırıp (çok küçültmeden) içerisine tarçında eklenerek karıştırılır.
- Soğuyan elmaların ortasına tarçınlı cevizlerden birer tatlı kaşığı koyuyoruz.
- Borcamın altına petibör bisküvileri diziyoruz ve üzerlerine içlerine ceviz doldurduğumuz elmaları elimizle cevizlerin dökülmeyeceği şekilde kapatarak ters çeviriyoruz.
- Bir tencereye süt, nişasta, un, şeker, tereyağ ve vanilya eklenerek pişirilmeye başlanır. Puding kıvamına geldiğinde ocaktan alınarak elmaların üzerine dökülür.
- Buzdolabında 1 saat bekletilerek soğutulur. Daha sonra üzerine fıstık, hindistan cevizi veya ceviz ile süslenerek servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder