4 Ocak 2012 Çarşamba

Pratik Simit Aşı


Simit Aşı

Annemin kurtarıcısıdır bu yemek:) Bizim evde çok sevildiği için kimse itiraz etmez yapıldığına hatta babam bile :P Annem yemek yapmak için artık geç olduğunda ve babamın  eve gelmesine az bi zaman kaldıysa, bizde o akşam evde kesin Simit Aşı vardır.. Yapımı kadar pişme süresininde kısalığı tabi her zaman için en cezbedici noktası olmuştur annem için. Yemeğin adı Antep'te ince bulgura simit denilmesinden gelmektedir. Bazıları kahvaltıda da yer, hem de üzerine keçi etinden topaç denilen kavurmada eklenerek. Bizim evde etli pek yenilmediği için annem sade olarak yapar. Umarım sizlerde beğenirsiniz..

Malzemeler
  • 2 adet soğan
  • 1,5 su bardağı ince bulgur (Simit)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1-1,5 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
  • 4 su bardağı su
  • Tuz
Hazırlanışı
  1. Küp küp doğranan soğanlar 1-1,5 su bardağı sıvı yağ  (isteğe göre) ile iyice kavrulur.
  2. Tenceredeki soğanların ve yağın 3/4ünü bir kaseye alıyoruz ve üzerine 1 yemek kaşığı kırmızı biber ekleyerek bir tarafta bekletiyoruz.
  3. Tencerede kalan azıcık yağ ve soğana 1 kaşık salça eklenir ve yağda iyice ezilir. Üzerine 4 bardak su da eklenerek ağzı kapatılır ve 1 - 2 dk kaynatılır.
  4. Suyun kaynamasıyla 1,5 bardaklık ince bulgur tencereye eklenir ve ağzı tekrardan kapatılır.
  5. Yaklaşık 5dk. pişince servise hazır hale gelir. Servis tabağına alınarak üzerine kaseye aldığımız biberli soğanlı yağdan bolca eklenerek servis edilir.
Simit aşı Yapım Aşamaları

Afiyet Olsun
Gözde

Hiç yorum yok: