4 Ocak 2012 Çarşamba

Simit Kebabı


Simit Kebabı


Malzemeler
  • 500 gr. orta yağlı kıyma
  • 1 su bardağı ılık suda ıslanmış simit (ince bulgur)
  • 4-5 diş sarımsak 
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 çay kaşığı köfte baharati (köfte harcı değil)
  • 2 çay kaşığıkimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı pulbiber
  • 1,5 çay bardağı fıstıkiçi (İsteğe göre artırılabilinir)
  • Rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı
  1. Soğan, sarımsak ince ince kıyılır.
  2. Fıstık içleri bir cezvede üstünü biraz geçinceye kadar su konularak bir kaç dakika kaynatılır. Daha sonra suyu süzülüp fıstıkların kabukları soyulur. (Her nekadar fıstık içide olsa üzerinde zar gibi olan zarının tamamiyle soyulması fıstığın sadece yeşil kısmının kalması kebap içerisinde daha hoş bir görüntüye sahip olmasını sağlayacaktır.) Bir miktar fıstığı ayırıp iyice ezersenizde onu daha sonra servis süslemesinde kullanabilirsiniz.
  3. Bütün malzemeler et, baharat, fıstık ve ıslanmış bulgur bir kabın içerisinde iyice yoğrulur.
  4. Küçük köfteler şeklinde sıkılıp tepsiye dizilir.
  5. 180 Derece ısıtılmış fırında 20-30 dk arasında pişirilir. (Dikkat edin çabuk yanar) Pişmesine 2 dk kala çıkartılıp üzerine kaşarlar dökülür.
  6. Kaşarlarda biraz eriyince servis tabağına alınır, üzerine ezilmiş fıstıkta dökülerek sıcak servis edilir.
Fırında Simit Kebabı
Afiyet Olsun
Gözde

Hiç yorum yok: