Un Helvası |
Malzemeler
- 500 gram un
- 1 paket margarin
- 600 gram toz şeker
- 50 gram çam fıstığı
- Yarım litre süt
Yapılışı
- Yağı, unu bir tencereye koyup kevgirle karıştırarak hafif ateşte sütü kahverengi oluncaya kadar kavuruyoruz.
- İçerisine fıstığı atıp, fıstıklar da hafif pembeleşinceye kadar kavurmaya biraz daha devam ediyoruz.
- Fırstıklar pembeleşince yarım bardak suyu, üzerine serperek döküyoruz.
- Bir tencereye 600 gram toz şekeri, yarım litre sütü koyup bir taşım kaynatıyoruz.
- Kaynayan şurubu, kavrulmuş unun üzerine birden döküp bir kere karıştırıp tencerenin ağzını kapatıyoruz.
- Hafif ateşte kaynatarak suyunu çektiriyoruz.
- Suyu çekince bir defa daha karıştırıp ateşten alıyoruz. İstediğiniz şekilde kalıplaştırarak, servis yapınız.
Afiyet Olsun,
Gözde
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder