19 Aralık 2011 Pazartesi

Un helvasi

Un Helvası

Malzemeler
  • 500 gram un
  • 1 paket margarin
  • 600 gram toz şeker
  • 50 gram çam fıstığı
  • Yarım litre  süt

Yapılışı
  1. Yağı, unu bir tencereye koyup kevgirle karıştırarak hafif ateşte sütü kahverengi oluncaya kadar kavuruyoruz. 
  2. İçerisine fıstığı atıp, fıstıklar da hafif pembeleşinceye kadar kavurmaya biraz daha devam ediyoruz. 
  3. Fırstıklar pembeleşince yarım bardak suyu, üzerine serperek döküyoruz. 
  4. Bir tencereye 600 gram toz şekeri, yarım litre sütü koyup bir taşım kaynatıyoruz. 
  5. Kaynayan şurubu, kavrulmuş unun üzerine birden döküp bir kere karıştırıp tencerenin ağzını kapatıyoruz. 
  6. Hafif ateşte kaynatarak suyunu çektiriyoruz. 
  7. Suyu çekince bir defa daha karıştırıp ateşten alıyoruz. İstediğiniz şekilde kalıplaştırarak, servis yapınız.

Afiyet Olsun,
Gözde

Hiç yorum yok: