31 Aralık 2011 Cumartesi

Anneannem'den Beyaz Lahana Turşusundan Etli Dolma




Malzemeler ,

Yarım kg kıyma
2 orta boy soğan
1 çay bardağı pirinç
1çay bardağı bulgur
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
yarım çay bardağı sıvı yağ
tuz ,karabiber
1 çay kaşığı pul biber

Lahana tarifi,

Beyaz lahanayı yaprak yaprak ayırıp kaynar suya batırıp çıkartıp küçük turşu bidonuna bastırıp üzerine çıkacak şekilde su tuz ve sarımsakla salamura yapın hava almayacak şekilde 2 hafta bekletelim.
Anneannem bu tarifi kışın lahana zamanında turşu yapıp yaza beyaz lahana dolmasını kolaylıkla en lezzetlisinden yapmak...Biz karadenizlilerin olmazsa olmazıdır dolma...

Hazırlanışı ,

Malzemeleri harmanlayıp çıkarttığımız lahanaları sarıyoruz ve tenceremize dizip aynı hizaya gelecek şekilde salçalı su koyalım ve su kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirelim..
Hafif buruk bir lezzet denemeye değer....Hacer hanımın ellerine sağlık birtanem benim anneannem ....

Afiyet Olsun
Serpil

Hiç yorum yok: