22 Aralık 2011 Perşembe

Fıstıklı Tel Kadayıf

Fıstıklı Tel Kadayıf



Malzemeler
  • 500gr. tel kadayıf
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay bardağı tane yeşil fıstık
  • 1,5 su bardağı çekilmiş (toz) fıstık
Şerbeti için
  • 4,5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su


Yapılışı
  1. İlk olarak fırın tepsisini tereyağ ile yağlayın. üzerine tane yeşil fıstık serpin.
  2. 500gr. tel kadayıfı ince olarak kesin ve karışma kabına alın.
  3. Kadayıfın üzerine eritilmiş tereyağı ilave edin ve karıştırın. Fırın tepsisine kadayıfın yarısını koyun. Üzerine elinizle bastırarak iyice tepsiye yayın.
  4. Üzerine toz fıstığı her yere gelecek şekilde serpeleyin (isterseniz biraz daha fıstık ilave edebilirsiniz). 
  5. Fıstıkların üzerine kalan kadayıfı da yayarak üstünü iyice kapatın. Elinizle iyice bastırın.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. İlk sıcaklığı geçtikten sonra üzerine önceden hazırladığımız ve biraz soğuttuğumuz ılık şerbet verilir. Şerbeti içine çektikten sonra tatlımız dilimlenerek servise hazır hale gelir.

Afiyet Olsun,
Gözde

Hiç yorum yok: