12 Aralık 2011 Pazartesi

Sofranizi Renklendiren Piyazlar

Közlenmiş Biberli Bezirgan Piyazı

Antep sofrasında yemekler kadar sofrayı süsleyen mezeler, salatalar ve piyazlar da çok önemlidir. Aslında çok fazla kırmızı et tüketmemize rağmen, etin yanında yediğimiz bir çok yeşillik pişmiş etin kansorejen etkisini bir hayli azaltmaktadır. Bugün de annemden öğrendiğim ve bizim pazar kahvaltilarimizi veya iftar sofralarımızı süsleyen piyazları sizinle paylaşmak istiyorum.

Yumurta Piyazı


Yumurta Piyazı için Malzemeler
4 yumurta
Yarım demet maydanoz
Yarım orta boy kuru soğan
Biraz mor lahana
5-6 dal nane
1 adet limon
Tuz
Toz kırmızı biber
( NOT: Taze kırmızı biber kullanılır normalde ama evde olmadığı için ben mor lahana kullandım. )



Piyaz

Yumurta Piyazı Yapılışı
1. Yumurtalarımızı 8-9 dk. kaynatıyoruz ki içinin pişmeme ihtimalini ortadan kaldıralım.
2. Yarım soğanımızı ikiye bölüp çeyrek halka olacak şekilde ince ince doğruyoruz.
3. Maydonozlarimizi ve nanemizi de ayıkladıktan sonra ince ince kıyıyoruz. Mor lahana veya taze kırmızı biber kullanırsanız onularıda ince ince doğruyoruz.
4. Bu malzemelerimizi üzerine 1 adet limonumuzu sıktıktan sonra, isteğe göre tuzunu ve toz kırmızı biberini ekledikten sonra karıştırıp servis yapacağımız tabağımıza yayıyoruz.
5. Yumurtalarımızı 4'e bölerek piyazımızın üstünü kapatacak şekilde tabağa diziyoruz. Üzerine isteğe bağlı biraz tuz ve karabiber serpebilirsiniz.


Yumurta Piyazı

Bezirgan Piyazı
Közlenmiş Biberli Bezirgan Piyazı Malzemeleri
2 adet közlenmiş biber (konserve)
Maydanoz
10-15 adet iç ceviz
Tuz
5-6 kaşık Nar ekşisi

Közlenmiş Biberli Bezirgan Piyazı Yapılışı
1. Közlenmiş biberleri küçük küp küp doğruyoruz.
2. 10 adet iç cevizimizi çok küçük olmayacak şekilde doğruyoruz.
3. İstediğiniz kadar maydanozuda ince ince kıyıyoruz.
4. Üzerine bol nar ekşimizi döküyoruz ve istediğimiz kadar tuz ekliyoruz.
5. Karıştırarak geri kalan ceviz içlerimizle üzerini süslüyoruz.

Afiyet Olsun,
Gözde

Hiç yorum yok: