14 Aralık 2011 Çarşamba

Etli Karışık Dolma

Etli  Karışık Dolma

Malzemeler


İç Harcı
  • 350 gr kıyma
  • Yarım su bardağı pirinç
  • Yarım su bardağı yemeklik bulgur
  • 1 adet büyük boy domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 orta boy soğan
  • Yarım çay bardağı zeytin yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz tatlı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı toz acı kırmızı biber
  • Tuz
  • Yarım kg dolmalık biber
  • 4 orta boy patate ( şekilleri düzgün olmalı)
  • 2 adet kabak

Sosu
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 4 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz (isteğe bağlı)

Hazırlanışı

Dolma denildiğinde aman kim uğraşıcak diyenleri hiç anlamam benim için en keyifli ve basit yemeklerden biri...İç harcı için yazdığım malzemelerden soğan ve domates ince ince kıyılır ve tüm malzeme harmanlanır biraz su ile kıvamlandırabilirsiniz (yarım çay bardağı kadar) dolmalık bibeler temizlenir kabak ve patates oyulur iç malzeme fazla doldurulmaz takdir edersiniz ki pirinç ve bulgur şişecek sonra malzeme dışarı taşar ...
Hala iç harcınız varsa domatesde doldurulabılır (yaz aylarında çok lezzetli oluyor) Tamamını tencereye dizdikten sonra 4 ılık suda 2 kaşık salçayı açıp tuzu ekleyip yavaşca tencereye döküyoruz ve kısık ateşde 20 25 dk pişiriyoruz. Aslında dk vermek pek dogru diil herkesin ocağının pişirme dk aynı  olmuyor. İç harcında pirinçler piştiyse olmuştur.

Afiyet Olsun
Serpil

Hiç yorum yok: