19 Aralık 2011 Pazartesi

Yoğurt Çorbası

Yoğurt Çorbası

Malzemeler
  • 3 yemek kaşığı un
    4-5 yemek kaşığı yoğurt
    2 yemek kaşığı tereyağı
    2 avuç tel şehriye / arpa şehriye
    Tuz
    Pul biber
    Nane

Yapılışı 
  1. Unu ve yoğurdu orta boy tencerede krema görünümü elde edene kadar karıştırıyoruz (Topak topak olmasın diye). 
  2. Sonra üzerine suyunu karıştırarak ekliyoruz. Ateşin üzerine koyup tuzunu da ekleyip ara ara karıştırarak kaynamasını bekliyoruz. 
  3. Kaynayan çorbanın içine tel ya da arpa şehriyeleri ekleyip olmasını bekliyoruz. 
  4. Diğer taraftan tereyağını kızdırıp içine nanesini ekliyoruz ve ateşi kapatıp tereyağı, nane karışımının içine pul biberi ekliyoruz (Ateşteyken eklenince pul biberler yanabilir). 
  5. Bu tereyağı, nane, pul biber karışımını ateşten aldığımız çorbamızın üstüne döküyoruz. Bir iki kere karıştırıp tenceremizin kapağını kapatıyoruz.
Afiyet Olsun,
Gözde

Hiç yorum yok: