Yoğurt Çorbası |
Malzemeler
- 3 yemek kaşığı un
4-5 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağı
2 avuç tel şehriye / arpa şehriye
Tuz
Pul biber
Nane
Yapılışı
- Unu ve yoğurdu orta boy tencerede krema görünümü elde edene kadar karıştırıyoruz (Topak topak olmasın diye).
- Sonra üzerine suyunu karıştırarak ekliyoruz. Ateşin üzerine koyup tuzunu da ekleyip ara ara karıştırarak kaynamasını bekliyoruz.
- Kaynayan çorbanın içine tel ya da arpa şehriyeleri ekleyip olmasını bekliyoruz.
- Diğer taraftan tereyağını kızdırıp içine nanesini ekliyoruz ve ateşi kapatıp tereyağı, nane karışımının içine pul biberi ekliyoruz (Ateşteyken eklenince pul biberler yanabilir).
- Bu tereyağı, nane, pul biber karışımını ateşten aldığımız çorbamızın üstüne döküyoruz. Bir iki kere karıştırıp tenceremizin kapağını kapatıyoruz.
Gözde
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder