9 Aralık 2011 Cuma

Kayseri Yağ Mantısı Nur Teyze'den...

Malzemeler

Hamuru İçin,
  • 1 kg un
  • 4 Yemek Kaşığı yoğurt
  • 2 Paket kabartma tozu
  • Su

İç Harcı
  • Yarım kg kıyma
  • 2 orta boy soğan
  • Tuz
  • 1 Çay kaşığı toz kırmız biber

Sosu için
  • 2 Büyük domates
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Ve
  • Sarımsaklı Yoğurt


Yapılışı

Hamur malzemelerini karıştırıp su ile kulak memesi kıvamına getiriyoruz ve 10-15 dk yoğuruyoruz.Sonrasın da yandan bakıldığında kibrit çöpü kalınlığında açılacak ve büyük kareler halinde kesilerek iç harcı koyulup 4 kulağı birleştirilip kapatılcak. (resimdeki gibi).

Kızgın yağda kızartılıp servis tabağına alınacak.

İç harcının soğanını rendeliyoruz ve suyunu tamamen çıkana kadar sıkıyoruz diğer malzemeler ile karıştırıyoruz.

Sosun malzemelerini pişiriyoruz kıvamlı bir sos oluyor suyla açabiliriz sonrasında kızarmış mantının üzerine dökülecek .
Sarımsaklı Yoğurt ve Pul biber ile servis edilecek.

Afiyet Olsun
Serpil



Hiç yorum yok: