Franbuaz Soslu Cheese Cake |
Malzemeler
- Alt Kısım için
- 2 paket Eti burçak
- 1/2 su bardağı fındık
- 75gr tereyağ
- 1,5 yemek kaşığı şeker
Üst Kısmı için
- 3 paket labne peynir (Tercihen Pınar )
- 2 kutu krema
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- Meyve sosu
Yapılışı
- Alt kısım için olan bütün malzemeleri alıp rondodan geçiriyoruz. NOT: Eğer rondonuz yoksa bisküviler kaşık yardımıyla iyice ezin ve fındıkları da havanda dövün, hepsini bir tepsinin içinde iyice yoğurun.
- HAzırladığımız karışımı kelepçeli kek kalıbını altına yağlı kağıt açıp kelepçesini kapatıp iyice bastırarak yayıyoruz. NOT: Kelepçeli kalıp yerine borcamda kullanabilirsiniz.Altını yağlamanıza gerek yok borcamın.
- Üst kısmın karışımı için büyükçe bir karışım kabı alıp bütün malzemelerin hepsini aynı anda içine koyuyoruz ve mikserle çırpıyoruz. ayran kıvamında bir karışım olacaktır.
- Sonra bu karışımı kek kalıbına hazırlanan bisküvilerin üzerine boşaltıyoruz ve 180 derecede fırının turbo ayarında üst kısmı kızarana kadar pişiriyoruz.
- 1 gün buzdolabında bekletiyoruz. Bekletmeden önce isterseniz üzerine benim gibi meyve sosu döküp ikinin birlikte donmasını sağlayabilirsiniz. NOT: Metrodan aldığım meyve sosunu biraz suyla incelterekve daha sonra bi süre dolapta bekletim kıvamlanmasını bekleyip cheesecake'in üzerine döküyorum.
Gözde
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder