Yalancı Katmer |
Geçen gün çok sevdiğim arkadaşım Semralara gittik. O da benim gibi Antepli :). Size katmer yapıcam dedi ve tabi ben o an itibariyle bittim :D En sevdiğim tatlılardandır katmer. O da Antepli olduğu için bizim oranın katmerlerinden yapacağını zannettim ama o kendince yeni bir tarif uydurmuş (Antep iç fıstığının -kuşboku fıstık- güzelini burada bulamadığı için). Ama ben Semraca katmeride çok beğendiğim için sizinle paylaşmak istedim. En kısa zamanda da ben antep usulü evde pratik katmer tarifini girmeye söz veriyorum;)
Yalancı Katmer |
- 2 yufka
- 1 paket kaymak
- Tarçın
- Kızartmak için yağ
Şerbeti İçin
- 1 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı su
Yapılışı
- Şerbeti önceden yapıp soğutmamız gerektiği için, öncelikle suyumuzu ve şekerimizi küçük bir tencereye alıp kaynatıyoruz. NOT: kıvamının tutması için içerisine isterseniz bir kaç damla limon sıkabilirsiniz ocaktan almaya yakın.
- Yufkayı 2'ye katlıyoruz ve resimde gösterildiği gibi 3-4 parmak kalınlığında şeritler halinde kesiyoruz.
- Şeritleri tek tek açıp içlerine 1 tatlı kaşığına yakın kaymak koyup, muska yapargibi katlıyoruz. NOT: Eğer fazla olduğunu düşünüyorsanız buz dolabı poşetine koyup buzluğa kaldırıp, istediğiniz zaman kullanmak üzere saklayabilirsiniz.
- Yağda iyice kızarana kadar kızartıp, daha önceden hazırlamış olduğumuz soğuk şerbetin içerisine atıyoruz.
- Şerbette 3-5 dk beklettikten sonra çıkartıp üzerine tarçın serperek servis ediyoruz.
Gözde
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder