29 Aralık 2011 Perşembe

Ispanaklı Börek


Ispanaklı Börek


Malzemeler
  • 1 kg. ıspanak
  • 1 kg. yufka
  • 2 adet kuru soğan
  • tuz
  • karabiber
  • 3 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 1 adet yumurta
Yapılışı
  1. Ispanakları iyice yıkayıp yemeklik ıspanak gibi parmak kalınlığında doğruyoruz.
  2. Daha sonra ıspanakları yaklaşık 10 dk. kendi suyunda haşlayıp, süzüyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  3. Soğanları yemekllik olarak yani küp küp doğrayıp başka bir tencerede pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  4. Ispanaklarımızın suyunu iyice sıkıp pembeleşmiş soğanların üzerine ekleyip, tuz ve karabiberi de ilave ettikten sonra iyice kaburuyoruz.
  5. Fırın tepsisini iyice yağlayıp, yufkalarımızın arasına süreceğimiz harcımız için süt yumurta ve sıvı yağımızı bir kapta iyice karıstırıyoruz.
  6. Her iki yufkanın arasına hazırladığımız harcımızı iyice gezdiriyoruz. Yufkaların yarısına gelince tam ortaya ıspanak harcımızı iyice yayarak her yere eşit şekilde dağıtıyoruz.
  7. Kalan yufkaları da yine aralarına harçtan dökerek ıspanakların üstünü tek tek yufkalar ile kapatıyoruz.
  8. 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet Olsun,
Gözde

Hiç yorum yok: