Ispanaklı Börek |
Malzemeler
- 1 kg. ıspanak
- 1 kg. yufka
- 2 adet kuru soğan
- tuz
- karabiber
- 3 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı sıvıyağ
- 1 adet yumurta
- Ispanakları iyice yıkayıp yemeklik ıspanak gibi parmak kalınlığında doğruyoruz.
- Daha sonra ıspanakları yaklaşık 10 dk. kendi suyunda haşlayıp, süzüyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Soğanları yemekllik olarak yani küp küp doğrayıp başka bir tencerede pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
- Ispanaklarımızın suyunu iyice sıkıp pembeleşmiş soğanların üzerine ekleyip, tuz ve karabiberi de ilave ettikten sonra iyice kaburuyoruz.
- Fırın tepsisini iyice yağlayıp, yufkalarımızın arasına süreceğimiz harcımız için süt yumurta ve sıvı yağımızı bir kapta iyice karıstırıyoruz.
- Her iki yufkanın arasına hazırladığımız harcımızı iyice gezdiriyoruz. Yufkaların yarısına gelince tam ortaya ıspanak harcımızı iyice yayarak her yere eşit şekilde dağıtıyoruz.
- Kalan yufkaları da yine aralarına harçtan dökerek ıspanakların üstünü tek tek yufkalar ile kapatıyoruz.
- 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
Gözde
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder