22 Aralık 2011 Perşembe

Beşamel Soslu Sebzeli Tavuk

Beşamel Soslu Tavuk
Malzemeler
  • 3 orta boy  patates
  • 3 adet havuç
  • 8-10 adet brokoli ağacı (yaprak / dal)
  • 5-6 parça tavuk but
  • Knorr Beşamel Sos
  • Kaşar Peyniri Rendelenmiş
  • Zeytinyağ
  • Karabiber
  • Tuz


Yapılışı
  1. Patateslerimizi soyup dilim dilim kesip daha sonra her dilimi 2ye kesiyoruz.
  2. Havuçları soyup, ister halka halka ister çubuk şekilde doğruyoruz.
  3. Brokolileri de yıkadıktan sonra tavuk butlarımız ile birlikte patates ve havuçlarımızıda fırın tepsisine koyuyoruz.
  4. İsteğe göre üzerine zeytinyağ,tuz ve karabiber ekleyip hepsini karıştırıyoruz.
  5. 200 derecelik ısınmış fırına veriyoruz.
  6. Sebzelerimiz ve tavuğumuz pişince, onları fınıa attıktan sonra hazırladığımız beşamel sosunu tepsinin üzerinde her tarafa gelecek şekilde gezdiriyoruz. Üzerinede rendelenmiş kaşarımızı bol bol ilave ederek tekrar fırında 15-20 dk (üstü pembeleşinceye kadar) pişiriyoruz. NOT: kaşar az olduğu için resimde pek kızarmış gözükmüyor:)
Afiyet Olsun,
Gözde

Hiç yorum yok: