Beşamel Soslu Tavuk |
- 3 orta boy patates
- 3 adet havuç
- 8-10 adet brokoli ağacı (yaprak / dal)
- 5-6 parça tavuk but
- Knorr Beşamel Sos
- Kaşar Peyniri Rendelenmiş
- Zeytinyağ
- Karabiber
- Tuz
Yapılışı
- Patateslerimizi soyup dilim dilim kesip daha sonra her dilimi 2ye kesiyoruz.
- Havuçları soyup, ister halka halka ister çubuk şekilde doğruyoruz.
- Brokolileri de yıkadıktan sonra tavuk butlarımız ile birlikte patates ve havuçlarımızıda fırın tepsisine koyuyoruz.
- İsteğe göre üzerine zeytinyağ,tuz ve karabiber ekleyip hepsini karıştırıyoruz.
- 200 derecelik ısınmış fırına veriyoruz.
- Sebzelerimiz ve tavuğumuz pişince, onları fınıa attıktan sonra hazırladığımız beşamel sosunu tepsinin üzerinde her tarafa gelecek şekilde gezdiriyoruz. Üzerinede rendelenmiş kaşarımızı bol bol ilave ederek tekrar fırında 15-20 dk (üstü pembeleşinceye kadar) pişiriyoruz. NOT: kaşar az olduğu için resimde pek kızarmış gözükmüyor:)
Gözde
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder