Yumurtalı Ispanak |
Malzemeler
- 1Kg Ispanak
- 2 Orta boy soğan
- 5 Yumurta
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
Hazırlanışı
Yapması pratik yemesi çok keyifli ıspanağın en güzel hali bence:) Soğanları yemeklik doğruyoruzve sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavurup sarımsağı minik minik doğrayıp ekleyelim. Ispanakları elimizle (bıcakla kesmemekde vitamini kaybolmaması açısından fayda var) 3-4 parçaya bölüp soğanla suyunu hafif çekene kadar kavurup tuz,karabiber ve tereyağı (isteğe bağlı)ekliyoruz.Ispanağın 5 ayrı yerine yumurta kırmak için çukurlar açıp ortalarına yumurtalarımızı kırıyoruz tenceremizin kapağını kapatıp beyazı katılaşana kadar pişiriyoruz.
Teflon pilav tenceresinde yapmanız önerilir....
Afiyet Olsun
Serpil
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder