19 Aralık 2011 Pazartesi

Yumurtalı Ispanak


Yumurtalı Ispanak

Malzemeler
  • 1Kg Ispanak
  • 2 Orta boy soğan
  • 5 Yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Hazırlanışı

Yapması pratik yemesi çok keyifli ıspanağın en güzel hali bence:) Soğanları yemeklik doğruyoruzve sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavurup sarımsağı minik minik doğrayıp ekleyelim. Ispanakları elimizle (bıcakla kesmemekde vitamini kaybolmaması açısından fayda var) 3-4 parçaya bölüp soğanla suyunu hafif çekene kadar kavurup tuz,karabiber ve tereyağı (isteğe bağlı)ekliyoruz.Ispanağın 5 ayrı yerine yumurta kırmak için çukurlar açıp ortalarına yumurtalarımızı kırıyoruz tenceremizin kapağını kapatıp beyazı katılaşana kadar pişiriyoruz.
Teflon pilav tenceresinde yapmanız önerilir....

Afiyet Olsun
Serpil





Hiç yorum yok: