Çatal |
- 1 çay b.yogurt
- 2 yumurta 1'nin sarısı üzerine sürülecek
- 1 çay b. sıvıyag
- 125 gr yumuşak margarın
- 3 yemek k.şeker
- 1 tatlı k.tuz
- 1 çay k.mahlep
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildiğince un
Hazırlanışı ;
Tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra yavaş yavaş unu ekliyoruz klasik olarak kulak memesi kıvamına gelince dilerseniz resimdeki gibi dilerseniz klasik pastane çatalı şeklinde önceden yağlanmış tepsiye dizelim ayırdığımız yumurtayı sürelim ve çörek otunu serpelim... 180 derece turbo fırında (önceden ısıtılmış) pişirelim...
Afiyet Olsun
Serpil
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder