31 Aralık 2011 Cumartesi

Çatal

Çatal
Malzemeler ;


  • 1 çay b.yogurt 
  • 2 yumurta 1'nin sarısı üzerine sürülecek
  • 1 çay b. sıvıyag 
  • 125 gr yumuşak margarın 
  • 3 yemek k.şeker 
  • 1 tatlı k.tuz 
  • 1 çay k.mahlep 
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiğince un


Hazırlanışı ;

Tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra yavaş yavaş unu ekliyoruz klasik olarak kulak memesi kıvamına gelince dilerseniz resimdeki gibi dilerseniz klasik pastane çatalı şeklinde önceden yağlanmış tepsiye dizelim ayırdığımız yumurtayı sürelim ve çörek otunu serpelim... 180 derece turbo fırında (önceden ısıtılmış) pişirelim...

Afiyet Olsun 
Serpil

Hiç yorum yok: