9 Aralık 2011 Cuma

Şenay'dan gelen Ege'den Otlu Börek


Malzemeler

Egeden Otlu Börek


  • 1 orta boy Kuru Soğan
  • Yarım Demet Pazı Yaprağı
  • Yarım Demet Ispanak
  • Yarım Demet Isırgan Otu
  • Yarım Demet Taze Soğan
  • Yarım Demet Dereotu
  • Yarım Demet Maydanoz
  • Yarım Demet Tere
  • Yarım Demet Pancar Yaprağı
  • Yarım Demet Turp Otu
  • Yarım Demet Cicim Otu
  • Yarım Demet Ebegümeci
  • Yarım Demet Hindibağı Yaprağı
  • Yarım Demet Kuzukulağı
  • 4-5 Kaşık Lor Peyniri (İsteğe Bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı Tuz
  • 4 yufka
  • 1,5 bardak su
  • 1,5 bardak sıvı yağ
  • Yarım bardak Yoğurt (İsteğe Bağlı)


Yapılışı
  1. Otların hepsi iyice yıkkanıp ayıklandıktan sonra ince ince kıyılır. Soğanda küp küp doğranır.
  2. Bir kabın içerisinde otlar, kuru soğan ve eğer kullanacaksanız Lor Peynirinı koyup üzerine tuzunu ilave edip iyice yoğuruyoruz. Otlarımızı çiğ şekilde kullanıcaz.
  3. Yufkalarımızı aynı gül böreği yapıyormuş gibi önce ortadan 2'ye daha sonra her yarımı 3 parçaya ayırarak yufkalarımızı bir yere koyuyoruz.
  4. Suyumuzu, sıvı yağımızı ve eğer konulacaksa yoğurdumuzu da bir kabın içerisine koyarak karıştırıyoruz.
  5. Her parça yufkanın üzerine önce su, yağ, yoğurt karışımızdan sürüyoruz. Sonra dolu dolu 2 kaşık harcımızdan ilave ederek yufkamızı kapatıp, doluyoruz.
  6. Önceden yağladığımız tepsiye dizdiğimiz böreklerimizi, 180 derecede ısıtılmış fırınımıza sürüyoruz. Üzeri iyice kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun,
Şenay'dan sevgilerle..
Gözde
Egeden Otlu Börek









3 yorum:

Kıymet dedi ki...

aman allahım gördüğüm en güzel börek bu. hemen yapıp yemek için sabırsızlanıyorum.

Nagihan dedi ki...

O otların hepsini bulamasam da ben de denedim. Malum Ankara'da ot çeşitlerini çok bulamıyoruz. Ama yine de çok güzel oldu. Herkese tavsiye ederim.

Aslı dedi ki...

muhteşem bir şey herkese tavsiye ederim. bunu daha önce neden yemedim diye dizlerinizi dövebilirsiniz. şenayın iş arkadaşı olmanın en büyük avantajı bu böreği tanımak ve yemek olmuştur :))