15 Aralık 2011 Perşembe

Kakaolu Muhallebi





Malzemeler
  • 5 su bardağı süt
  • 7 yemek kaşığı şeker
  • 2 dolu yemek kaşığı un
  • 1 dolu yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
  • Çekilmiş fıstık
  • Hindistan cevizi
  • Rendelenmiş beyaz ve sütlü çikolata

Yapılışı
1. Süt ve şekeri tencereye koyup kısık ateşte pişirmeye başlıyoruz.
2. Süt ılıyınca unumuzu ve kakaomuzu ekleyip iyice karıştırıyoruz. Piştiği sürece karıştırıyoruz.
3. Karışım iyice kaynayıp muballebi kıvamına ulaşinca ocaktan alıp vanilya, tereyağ veya margarinimi ekliyoruz ve mikserle çirpmaya başlıyoruz. Mikseri çalıştirmaya başladıktan hemen sonra yumurta sarısıni ekliyoruz ki yumurtamız sıcağın içinde katılaşmaya başlamasın.
4. 7-8 dk. mikserle çirpiyoruz ve daha sonra servis kaselerimize biraz yukardan muhallebimizi boşaltiyoruz ki hava kabarcıklarını maksimum ölçüde azaltabilelim.
5. Fıstık, hindistan cevizi ve rende çikolata ile süslüyoruz. Varsa rulokat gofrette bir ucundan içine batırabiliriz.

Afiyet olsun,
Gözde


Hiç yorum yok: