9 Aralık 2011 Cuma

Gülnur'dan Kuru Fasülye :)

Kuru Fasülye

Malzemeler
  • 1 adet Büyük Kuru Soğan
  • 2 yemek kaşığı Salça (Biber)
  • 3 su bardağı Kuru Fasülye (Geceden ıslanmış)
  • 5 bardak su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı  zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz


Yapılışı
  1. Büyük 1 adet soğanımızı yemeklik (küp küp) doğruyoruz.
  2. 1 kaşık terayağ ve 1 çay bardağı zeytinyağımızı tencereye koyup, soğanlarımızı ilave ederek kavurmaya başlıyoruz.
  3. Soğanlarımız pembeleşince üzerine 2 yemek kaşığı biber salçamızı ekliyoruz ve salçamızıda iyice ezerek biraz soğanla birlikte yağda kavuruyoruz. NOT: Etli yapmak isterseniz salçadan sonra kuşbaşı et ekleyip kuru fasülyeleri eklemeden biraz daha pişiriyoruz.
  4. Geceden suya bıraktığımız kuru fasülyelerimizi süzerek tencereye koyuyoruz. Tuzumuzu da üzerine ilave ediyoruz.
  5. Düdüklüde önceden pişirip elde ettiğim kemik suyundan 5 bardak ilave ettikten sonra 20 dk kadar düdüklüde pişiriyorum .
Afiyet olsun,
Gözde




Hiç yorum yok: