Kuru Fasülye |
Malzemeler
- 1 adet Büyük Kuru Soğan
- 2 yemek kaşığı Salça (Biber)
- 3 su bardağı Kuru Fasülye (Geceden ıslanmış)
- 5 bardak su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
- Büyük 1 adet soğanımızı yemeklik (küp küp) doğruyoruz.
- 1 kaşık terayağ ve 1 çay bardağı zeytinyağımızı tencereye koyup, soğanlarımızı ilave ederek kavurmaya başlıyoruz.
- Soğanlarımız pembeleşince üzerine 2 yemek kaşığı biber salçamızı ekliyoruz ve salçamızıda iyice ezerek biraz soğanla birlikte yağda kavuruyoruz. NOT: Etli yapmak isterseniz salçadan sonra kuşbaşı et ekleyip kuru fasülyeleri eklemeden biraz daha pişiriyoruz.
- Geceden suya bıraktığımız kuru fasülyelerimizi süzerek tencereye koyuyoruz. Tuzumuzu da üzerine ilave ediyoruz.
- Düdüklüde önceden pişirip elde ettiğim kemik suyundan 5 bardak ilave ettikten sonra 20 dk kadar düdüklüde pişiriyorum .
Gözde
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder