Etli Lahana Dolması |
- Yarım kg kıyma
- Yarım su bardağı pirinç
- 1 su bardağı yemeklik bulgur
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 orta boy soğan
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz tatlı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı toz acı kırmızı biber
- 1 Kg Karalahana
- Tuz
Hazırlanışı
Lahanları yıkayıp temizledikten sonra kaynar suda 10 - 15 dk ters düz yapıp yumuşamalarını sağlayalım .
İç harcı yemeklik doğradığımız soğan ile iyice yoğrulur ve yarım su bardağı su katılır...Ardından lahanalar sarılır ve kullanmadığımız lahananın sapları tencerenın dibine yerleştirdikten sonra tencereye dizilir en son üzerinide 2 lahana yaprağı ile kapatıp 1.5 su bardağı su ve yarım çay bardağı sıvıyağ yavaşça üzerine eklenir kısık ateşte kapağı kapalı pişirilir...
Çok yakında parça etli olan karadenizlilerin korkata dolmasını sizlerle paylaşacağım...
Afiyet olsun
Serpil
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder