Domates Çorbası |
Malzemeler
- 2 y. kaşık un
- 2 y. kaşık domates salçası
- 1 y. kaşık tereyağ
- 6 s. bardak su
- 1 tatlı kaşığı şeker (salçaya bağlı)
- 1 çay kaşığı karabiber
- Rendelenmiş kaşar
Yapılışı
- 2 kaşık unu tencereye koyup biraz kavuruyoruz. Şöyle un güzel güzel kokana, hafif pembeleşinceye kadar.
- Unumuz olunca tencereyi ocaktan alıp unun soğuması için bekliyoruz 20 dk. kadar.
- Unumuz soğuyunca içine 2 kaşık domates salçasını koyuyoruz ve 1 su bardağı suyumuzu ekliyoruz. Un ve domates salçası iyice birbirine karıştırıyoruz.
- Daha sonra kalan 5 bardak suyumuzu ve biraz tuz (isteğe bağlı ben yaklaşık bir tatlı kaşığı kadar koydum) ilave ediyoruz. Ben ihtiyaç duymadım ama eğer un topaklanırsa blenderdan geçirebilirsiniz.
- Tencereyi ocağa koyuyoruz ve kaynamaya başlayınca 1 kaşık tereyağımızı çorbamıza ekleyip, altını kısıp bekliyoruz. 15 dk sonra çorbanın tadına baktığımda biraz ekşi geldiği için çorba 1 tatlı kaşığı şeker ilave ettim. Sizede tadına bakmanızı eğer ekşi ise biraz toz şeker katmanızı tavsiye ederim.
- Şöyle bir yarım saat içerisinde o iyice çekişip koyulaşıyor.
- Karabiberimizide ekledik mi içine ve çorbamız hazırrr..
Afiyet olsun..
Gözde
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder