14 Aralık 2011 Çarşamba

Cevizli Yoğurtlu Kabak


Cevizli Yoğurtlu Kabak


Malzemeler
  • 3 adet orta boy kabak
  • 1 adet küçük diş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 12-15 adet ceviz
  • 2 yemek kaşığı tereyeğ
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Toz kırmızı biber

Yapılışı
1. Kabakları rendeleyip yağsız tavaya koyuyoruz ve suyunu cekene kadar kavuruyoruz.
2. Bir kapta ezilmiş sarımsaklarımızla yogurdumuzu tuzlayıp karıştırıyoruz.
3. Kabaklar suyunu çekince içine 1 kaşık tereyğı koyup birazda yağda çeviriyoruz.
4. Sarımsaklı yoğurdumuzla kabakları karıştırıp servis tabağına alıyoruz.
5. Başka bir tavaya 1 kaşık tereyğ ile biraz sıvı yağ koyup içerisine çok küçük olmamak koşuluyla kırılmış cevizlerimizi atıp biraz yağda kavuruyoruz. Kavrulduktan sonra altını kapatmaya yakın kırmızı biberimizide ekliyoruz. (geç ekliyoruz ki biberler yanmasin.)
6. Biberli cevizlerimizi servis tabağının üzerine yayıyoruz.
Ceviizli Yoğurtlu Kabak

Afiyet Olsun,
Gözde

Hiç yorum yok: