22 Aralık 2011 Perşembe

Nur Teyzeden Yassı Kadayıf

Yassı Kadayıf
Malzemeler

  • 4 adet yassı kadayıf
  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • Yarım limon
  • Çekilmiş ceviz ve kaymak


Hazırlanışı


2 bardak su, 2 bardak şeker ve yarım limonun suyunu birlikte kaynatarak şurup hazırlayın. Yassı kadayıf şurubunu sıcak çektiği için kapağını kapatarak sıcak tutacak bir yerde bekletin.Yassı kadayıfların kenarlarını bıçakla kesin. 2 yumurtayı çırpın, kadayıfları yumurtaya bulayarak yağda kızartın.Kızaran kadayıfları soğuk su dolu bir kabın içerisine atın. Kısabir süre bekletip sudan çıkarın, zedelemeden suyunu süzün. Bir tepsiye kadayıfları ve şurubu koyup 15-20 dakika kaynatıÜzerine ceviz içi ya da kaymak koyarak servis yapın.




Afiyet Olsun 
Serpil

Hiç yorum yok: