Yassı Kadayıf |
Malzemeler
- 4 adet yassı kadayıf
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- Yarım limon
- Çekilmiş ceviz ve kaymak
Hazırlanışı
2 bardak su, 2 bardak şeker ve yarım limonun suyunu birlikte kaynatarak şurup hazırlayın. Yassı kadayıf şurubunu sıcak çektiği için kapağını kapatarak sıcak tutacak bir yerde bekletin.Yassı kadayıfların kenarlarını bıçakla kesin. 2 yumurtayı çırpın, kadayıfları yumurtaya bulayarak yağda kızartın.Kızaran kadayıfları soğuk su dolu bir kabın içerisine atın. Kısabir süre bekletip sudan çıkarın, zedelemeden suyunu süzün. Bir tepsiye kadayıfları ve şurubu koyup 15-20 dakika kaynatıÜzerine ceviz içi ya da kaymak koyarak servis yapın.
Afiyet Olsun
Serpil
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder