Aşure
|
Aşure |
|
Aşure Yapılışı - 2
|
Malzemeler (6 Kişilik)
- 1 su bardak buğday (Antepte Dövme denir)
- 1/2 su bardağı ıslanmış nohut
- 1/2 su bardağı börülce (Antepte Loğlaz denir)
- 1/2 su bardağı kuru fasülye
- 1- 1,5 su bardağı şeker (Tadına bakarak tam ölçüsüne siz karar verirsiniz)
- 3 yemek kaşığı üzüm pekmezi
- Su
- Fıstık
- Badem
- Ceviz
|
Aşure Yapılışı |
Yapılışı
- Buğday ve nohut bir tencereye alınır ve üzerini 3 parmak geçene kadar su eklenerek pişirilir. (üzerine ihtiyaç olursa tekradan su ekleyebilirsiniz.)
- Börülce ayrı, kurufasülye ayrı kaplarda kaynatılır, iyice pişene kadar kaynatmaya devam edilir.
- Bakliyatların hepsi pişince suları süzülerek nohut ve buğdayın üzerine eklenir. (Üzerine su eklenebilir ama çok değil 2 parmaktan fazla üstünü geçmememeli)
- Pekmezi eklenir. Şekerin hepsi aynı anda değil karışım kaynadıkça 2şer kaşık aralıklı olarak ilave edilmeli. Not: 1 bardak şekerden sonra tadına bakmanızı ve geri kalan şekeri ona göre eklemenizi tavsiye ederim.)
- İyice kıvamlana kadar kaynatılarak pişirilir.
- Süslemesi için badem kullanılacak ise badem bir cezvede kaynatılır, daha sonra kabukları soyularak ortadan 2'ye bölünür.
- Fıstık ve ceviz çekilerek toz haline getirilir. Ve süslemede kullanılır.
Afiyet Olsun,
Gözde
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder