19 Aralık 2011 Pazartesi

Aşure

Aşure
Aşure Yapılışı - 2

Malzemeler (6 Kişilik)

  • 1 su bardak buğday (Antepte Dövme denir)
  • 1/2 su bardağı ıslanmış nohut
  • 1/2 su bardağı börülce (Antepte Loğlaz denir)
  • 1/2 su bardağı kuru fasülye
  • 1- 1,5 su bardağı şeker (Tadına bakarak tam ölçüsüne siz karar verirsiniz)
  • 3 yemek kaşığı üzüm pekmezi
  • Su
  • Fıstık
  • Badem
  • Ceviz
Aşure Yapılışı
Yapılışı
  1. Buğday ve nohut bir tencereye alınır ve üzerini 3 parmak geçene kadar su eklenerek pişirilir. (üzerine ihtiyaç olursa tekradan su ekleyebilirsiniz.)
  2. Börülce ayrı, kurufasülye ayrı kaplarda kaynatılır, iyice pişene kadar kaynatmaya devam edilir.
  3. Bakliyatların hepsi pişince suları süzülerek nohut ve buğdayın üzerine eklenir. (Üzerine su eklenebilir ama çok değil 2 parmaktan fazla üstünü geçmememeli)
  4. Pekmezi eklenir. Şekerin hepsi aynı anda değil karışım kaynadıkça 2şer kaşık aralıklı olarak ilave edilmeli. Not: 1 bardak şekerden sonra tadına bakmanızı ve geri kalan şekeri ona göre eklemenizi tavsiye ederim.)
  5. İyice kıvamlana kadar kaynatılarak pişirilir.
  6. Süslemesi için badem kullanılacak ise badem bir cezvede kaynatılır, daha sonra kabukları soyularak ortadan 2'ye bölünür.
  7. Fıstık ve ceviz çekilerek toz haline getirilir. Ve süslemede kullanılır.
Afiyet Olsun,
Gözde




Hiç yorum yok: