Mercimek |
- 2 su bardağı yeşil mercimek
- 3 bardak kaynar su
- 1 adet soğan
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 orta boy domates
- 1 çay bardağı kadar arpa şehriye
- 1 adet et bulyon (isteğe bağlı)
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı nane
- Tuz
Yapılışı
Mercimeği önce 5 dk haşlayıp siyah suyunu döküyoruz ve bir kenarda bekletiyoruz. Yemeklik doğradığımız kuru soğanımızı biraz kavurduktan sonra sırasıyla havuç ve patateside 2 dk. soğanla harmanlıyoruz ardından salçamızı ekliyoruz ve biraz pişiriyoruz ...İnce kıyılmış domates ve bulyonumuzuda ekledikten 3-4 dk sonra yeşil mercimeğimizi ve 3 bardak kaynar suyumuzu ekleyip arpa şehriyemizide (eriştede olabilir) katıp kısık ateşde mercimeğimiz yumuşayana dek pişiriyoru. Kuru nane ile servis ediyoruz.
Not: Kimi yeşilmercimeği pilavın yanında kimisi ise çorba olarak içebilir isteğe bağlı suyunu azaltıp artırabilirsiniz.
Afiyet Olsun
Serpil
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder