14 Aralık 2011 Çarşamba

Şehriyeli Yeşil Mercimek

Mercimek
Malzemler
  • 2 su bardağı yeşil mercimek
  • 3 bardak kaynar su 
  • 1 adet soğan
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 orta boy domates
  • 1 çay bardağı kadar arpa şehriye
  • 1 adet et bulyon (isteğe bağlı)
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Tuz

Yapılışı

Mercimeği önce 5 dk haşlayıp siyah suyunu döküyoruz ve bir kenarda bekletiyoruz. Yemeklik doğradığımız kuru soğanımızı biraz kavurduktan sonra sırasıyla havuç ve patateside 2 dk. soğanla harmanlıyoruz ardından salçamızı ekliyoruz ve biraz pişiriyoruz ...İnce kıyılmış domates ve bulyonumuzuda ekledikten 3-4 dk sonra yeşil mercimeğimizi ve 3 bardak kaynar suyumuzu ekleyip arpa şehriyemizide (eriştede olabilir) katıp kısık ateşde mercimeğimiz yumuşayana dek pişiriyoru. Kuru nane ile servis ediyoruz.
Not: Kimi yeşilmercimeği pilavın yanında kimisi ise çorba olarak içebilir isteğe bağlı suyunu azaltıp artırabilirsiniz.

Afiyet Olsun
Serpil



Hiç yorum yok: