Şekerpare |
Malzemeler ;
- 1 paket margarin, oda sıcaklığında
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 4 yemek kaşığı irmik
- 2 yumurta
- 4 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti İçin ;
- 3 su bardağı şeker
- 4 Su bardağı su
- Yarım limon
- Süslemek için hindistan cevizi
Hazırlanışı ;
Tüm malzemeyi yoğuralım ve küçük küçük yuvarlaklar veya pastane şekerparesi şeklinde hazırlayıp tepsiye dizelim ve üzerine yumurtanın sarısını sürelim..Tepsiyi yağlayalım yada yağlı kağıt kullanalım.
Şekerpare |
180 derece fırında pişirelim ve çıkardıktan sonra 2-3 dk bekleyim ılık şerbeti sıcak şekerpareye ekleyelim ve çekmesi için üzerini kapatıp servis zamanına kadar bekletelim..
Annecim ellerine sağlık:)Emzirme döneminde şerbetli tatlı benim hitlerim arasında :)
Afiyet Olsun
Serpil
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder