Şehriyeli Çorba |
- 4 su bardağı su
- 2 adet büyük boy domates
- 2 kahve fincanı tel şehriye
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- yarım limon
- yeteri kadar tuz
Hazırlanışı
Tencerede eriyen yağa rendelenmiş domates eklenir ve güzelce pişirilir 2-3 dakika kaynayınca su ilave edilir. Kaynar suya şehriye konarak yapışmaması için karıştırılır. Şehriyeler pişince çorbamız olmuş demektir. Ben limonu güzelce yıkayıp çekirdeklerini temizleyip kaynarken içine atıyorum vitamin acısından daha zengin en son tuzunu ekleyip servis yapıyoruz . Eğer kıvamı katı gelirse kaynar su ile açılabilir.
İsteğe bağlı tavuk veya et bulyon eklenebilir.
Afiyet Olsun
Serpil
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder