Patatesli Lezzet Topları |
Malzemeler
- 5 adet orta boy patates
- 2 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz (isteğe bağlı )
- 1 adet havuç
- 1 demet dereotu
- kırmızılahana
- pulbiber
Yapılışı
Patatesleri haşalayıp suda bekletmeden sıcak sıcak kabuklar soyulacak ve ezilecek eğer soğursa toplarınız olmaz en zor kısmı bu olsa gerek:) fulya'nın deyimiyle yapışır ellerine vıcık vıcık kalır diyo aman dikkat:) patates ezme aletiniz varsa onunla yoksa çatal yardımıyla eziyoruz (blender kullanmayın )içine tereyağı tuz eklenir ve güzelce karıştırılır.Ayrı ayrı tabaklara kırmızı lahana ve havuç rendelenir dereotu ince kıyılır ve pul biber de hazırlanır (patateslerden önce malzemeleri hazırlamalıyız çünkü malzemeyi tutması için soğumaması lazım ) Patatesler ceviz büyüklüğünde hazırlanır ve malzeme bitene kadar işlem devam eder....
Masaların en renkli atıştırmalıkları biz Fulya'da gördüğümüzde bayılmıştık...Bu arada Akın abimede görüntü için teşekkürler:)
Afiyet Olsun
Serpil
1 yorum:
Harika görünüyor kim yaptıysa eline sağlık. Renkli toplarınız şık masalarımın vazgeçilmez mezesi olacak
Yorum Gönder