22 Aralık 2011 Perşembe

Mercimekli Pilav

Mercimekli Pilav

Malzemeler
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1/2 su bardağı bulgur
  • 4 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • Pul kırmızıbiber
  • Tuz

Yapılışı
  1. Mercimekleri yıkayıp tencereye alıyoruz ve 3 bardak suyu üzerine ilave edip, salçamızı suda ezip iyice eritiyoruz. Bir miktarda tuz ekliyoruz.
  2. 30- 40 dk içerisinde (mercimeğin cinsine bağlı olarak) mercimekler pişecektir. -Mercimekler zilecek şekilde değil hafif diri kalması daha iyi olacaktır. Ama sertte olmasın tabi, muhakkak kontrol edin, eğer suyu biterse üzerine su ekleyebilirsiniz.- Mercimeklerin pişmesi ile yarım bardak bulgurumuz tencereye ilave edip 1 bardak daha suyumuzu üzerine ekliyoruz ve tencerenin ağzını kapatıp kısık ateşte 20 dk. daha pişiriyoruz.
  3. bulgurlarda pişince pilavın altını kapatıp, dinlenmeye bırakıyoruz. Servis yapılacağı zaman tavada sıvıyağ -tercihen zeytinyağı- ısıtılıp,içerisine isteğiniz oranda kırmızı biber ekleyerek pilavın üzerinde gezdirilir. NOT: Annem sıvıyağ ve kırmızıbiber yerine, tereyağında yumurta pişirerek mercimekli pilavın üzerine de bırakır. Üstüne karabiber ve kırmızı biber serper. Çokta lezzetli olur, tavsiye ederim.
NOT: Mercimekli pilavın yanında cacık ve sulu salata yemenizi tavsiye ederim.

Afiyet Olsun,
Gözde

Hiç yorum yok: