Mercimekli Pilav |
Malzemeler
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1/2 su bardağı bulgur
- 4 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı zeytinyağı
- Pul kırmızıbiber
- Tuz
Yapılışı
- Mercimekleri yıkayıp tencereye alıyoruz ve 3 bardak suyu üzerine ilave edip, salçamızı suda ezip iyice eritiyoruz. Bir miktarda tuz ekliyoruz.
- 30- 40 dk içerisinde (mercimeğin cinsine bağlı olarak) mercimekler pişecektir. -Mercimekler zilecek şekilde değil hafif diri kalması daha iyi olacaktır. Ama sertte olmasın tabi, muhakkak kontrol edin, eğer suyu biterse üzerine su ekleyebilirsiniz.- Mercimeklerin pişmesi ile yarım bardak bulgurumuz tencereye ilave edip 1 bardak daha suyumuzu üzerine ekliyoruz ve tencerenin ağzını kapatıp kısık ateşte 20 dk. daha pişiriyoruz.
- bulgurlarda pişince pilavın altını kapatıp, dinlenmeye bırakıyoruz. Servis yapılacağı zaman tavada sıvıyağ -tercihen zeytinyağı- ısıtılıp,içerisine isteğiniz oranda kırmızı biber ekleyerek pilavın üzerinde gezdirilir. NOT: Annem sıvıyağ ve kırmızıbiber yerine, tereyağında yumurta pişirerek mercimekli pilavın üzerine de bırakır. Üstüne karabiber ve kırmızı biber serper. Çokta lezzetli olur, tavsiye ederim.
Afiyet Olsun,
Gözde
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder