22 Aralık 2011 Perşembe

Geleneksel Mısır Çorbası

Mısır Çorbası

Malzemeler
  • 3 tane süt mısır
  • Yarım kg barbunya
  • 3 tane orta boy soğan
  • 3 yeşil biber
  • 3 iri domates
  • 5 - 6 tane kestane (isteğe bağlı)
  • Yağ
  • Tuz

Hazırlanışı

Yağda soğanları ve biberleri pembeleşinceye kadar pişirip rendelenmiş domatesleri ekliyoruz.Koçanından bıçakla ayırdığımız mısırları ve barbunyayıda ekledikten sonra 4 parmak üstüne çıkacak şekilde suyunu ilave edip isteğe bağlı kestaneleride ekleyip 45 dk düdüklü tencerede pişiriyoruz.
Bence 1 yemek kaşığı kadar tereyağ ekleyebilirsiniz.
Gerçekten süper besleyeci bir çorba çocuklar için özellikle harika.
Mevsiminde mısırları ayıklayıp difrize kaldırırsak yapımı her mevsim mümkün...

Afiyet Olsun
Serpil


2 yorum:

Yonca dedi ki...

Merhaba kızlar.Çok güzel bir iş başarmışsınız. Yurt dışında yaşıyorum, ne yemek yapsam diye Türk sitelerinde gezerken sizin blogunuzla karşılaştım. Gerçekten annemin tarifleri gibi. Ama bu yemeği anneannem de hep yapardı, hemen elimdeki malzemelerle deneyeceğim. Umarım konserve mısırla da olur. Size çook teşekkürler.

Annenizin tarifleri gibi lezzetli :) dedi ki...

Merhaba Yonca hanım öncelikle yaptığınız güzel yorumdan ötürü teşekkürler hergün yeni ve bizden tariflerle birlikte olacağız.
Konserve mısır yerine dondurulmuş mısır daha iyi olacaktır.Konserve biraz daha şekerli ve pişmiş yumuşak oluyor çorba pişene kadar hamur olur..
Şimdiden Afiyet Olsun