12 Aralık 2011 Pazartesi

Pratik Kuru Mayalı Poğaça

Kuru Mayalı Poğaça

Malzemeler
  • 125 gram margarin
  • 1 paket kuru maya
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un
  • 1 adet yumurta

İç malzemer olarak peynir, zeytin,sosis kullanılabilir.

Hazırlanışı

Un güzelce elenir ortasına çukur açılır toz maya koyulu şeker ve tuz mayanın üzerine gelicek şekilde eklenir. Margarin ayrı bir yerde eritilir ve kaynar ağın içine süt ilave edilir ılık olması önemli çünkü mayayı harekete bu karışım geçirecek . Sonrasında 10-15 dk yoğrulur ve üzeri kapatılarak 20 dk bekletilir.Hamur mayalandıktan sonra avucunuzda yuvarlak bezeler açın ve iç malzemesini koyduktan sonra yuvarlak toplar yapın yağlanmış tepsiye dizin ve 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin malzeme listesinde yumurtanın sarısını üzerine sürmeyi unutmayım :)

Afiyet Olsun
Serpil


Hiç yorum yok: