10 Aralık 2011 Cumartesi

Annem 'den Zeytinyağlı Portakallı Kereviz


Malzemeler
Zeytinyağlı Portakallı Kereviz

  • 3 adet kereviz
  • 6-7 adet arpacık soğan
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 orta boy patates
  • 1 adet limon
  • Yarım portakal
  • 1 bardak su
  • 4 kesme şeker
  • 7-8 sap dereotu
  • 4-5 sap kereviz yapra
  • Tuz

Hazırlanışı ;

Kerevizler ayıklanıp ikiye bölünür ve ortaları tatlı kaşığı yardımı ile hafifçe oyulur.Patates ve havuç küp küp doğranır bezelye soğan ile birlikte tencereye yayılır üzerine ortası oyulmuş kerevizler dizilir .
Yarım portakal ,limon ,su içine şeker ve tuz katılarak tencereye eklenir.Kereviz yumuşayana kadar kısık ateşte pişiriyoruz . Servis için kerevizler tabağı alınır ve ortasına bezelye ,havuç ve patates koyulur. Kereviz yaprağı ve dereotu ince kıyılır soğuduktan sonra üzerine koyulur.


Zeytinyağlı Portakallı Kereviz
Afiyet Olsun
Serpil

Hiç yorum yok: