Malzemeler
Zeytinyağlı Portakallı Kereviz |
- 3 adet kereviz
- 6-7 adet arpacık soğan
- 1 çay bardağı bezelye
- 1 adet orta boy havuç
- 1 orta boy patates
- 1 adet limon
- Yarım portakal
- 1 bardak su
- 4 kesme şeker
- 7-8 sap dereotu
- 4-5 sap kereviz yapra
- Tuz
Hazırlanışı ;
Kerevizler ayıklanıp ikiye bölünür ve ortaları tatlı kaşığı yardımı ile hafifçe oyulur.Patates ve havuç küp küp doğranır bezelye soğan ile birlikte tencereye yayılır üzerine ortası oyulmuş kerevizler dizilir .
Yarım portakal ,limon ,su içine şeker ve tuz katılarak tencereye eklenir.Kereviz yumuşayana kadar kısık ateşte pişiriyoruz . Servis için kerevizler tabağı alınır ve ortasına bezelye ,havuç ve patates koyulur. Kereviz yaprağı ve dereotu ince kıyılır soğuduktan sonra üzerine koyulur.
Zeytinyağlı Portakallı Kereviz |
Serpil
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder