10 Aralık 2011 Cumartesi

Gülnur 'dan Islak Keklerin En Güzeli :)

Malzemeler
Islak Kek
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kakao (125 gr)
  • 1 paket  kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1.5 bardak un

Hazırlanışı

Süt ,sıvıyağ ,kakao ve şeker çırpılır ve 1 bardağı kenara alınır.Kalan karışımı yarım bardak şeker ,4 yumurta ,kabartma tozu ,vanilya ve un katılır çırpılır. Kek kalıbı güzelce yağlanır ve karışım dökülüp 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dk (turbo fırın) pişirilir. Bıçak ile kontrol etmekde fayda var.
Servis tabağına alınır ve sıcakken kenara ayırdığımız karışımı üstüne dökülür.
Üzerini isteğe bağlı  hindistan cevizi veya çekilmiş şam fıstığı koyulabilir.

Afiyet Olsun
Serpil

Hiç yorum yok: