Islak Kek |
- 1.5 su bardağı şeker
- 4 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 paket kakao (125 gr)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1.5 bardak un
Hazırlanışı
Süt ,sıvıyağ ,kakao ve şeker çırpılır ve 1 bardağı kenara alınır.Kalan karışımı yarım bardak şeker ,4 yumurta ,kabartma tozu ,vanilya ve un katılır çırpılır. Kek kalıbı güzelce yağlanır ve karışım dökülüp 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dk (turbo fırın) pişirilir. Bıçak ile kontrol etmekde fayda var.
Servis tabağına alınır ve sıcakken kenara ayırdığımız karışımı üstüne dökülür.
Üzerini isteğe bağlı hindistan cevizi veya çekilmiş şam fıstığı koyulabilir.
Afiyet Olsun
Serpil
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder