31 Aralık 2011 Cumartesi

Karadeniz'in İncilerinden Turşu Kavruntusu


Turşu Kavurması
Bu tarifi yazarken malzemeler , hazırlanışı gibi detaylı yazmayacağım... Benim en sevdiğim karadeniz yemeklerinden sıcak halide soğuk halide bir harika tarifi yazarken bile burnuma kokusu damağıma tadı geliyor :) Evinizde fasulye turşunuz varsa bu lezzete çok yakınsınız demektir ama evinizde fasulye turşusu yok ve bu lezzeti denemek istiyorsanız mahallenizdeki ,semtinizdeki turşucudan 1 kg fasulye turşusu alın..
Fasulyeleri avcunuzun içinde sıkın ama kuruycak şekilde hiç suyu kalmayacak şekilde sıkın ve bir kenara koyun.1 kg fasulye turşusu için 3 orta boy kuru soğanı yarım ay şeklinde kalın kalın doğrayın ve 3 yemek kaşığı tereyağda kavurun (sıvıyağda olur ama geleneksel yemeklerde önermem) ardından 4-5 dış sarımsağıda halka halka doğrayıp ekledikden sonra turşuları ekleyip 15 dakika lezzetler içiçe geçene kadar pişirin hımmm dediğim gibi ister soğuk ister sıcak servis yapın...

Afiyet Olsun
Serpil

Hiç yorum yok: