İçli Köfte & Yapma |
Malzemeler (20 tane için)
İç Harcı için
- 300gr orta yağlı kıyma
- Yarım kilo kuru soğan
- Toz Kırmızı biber
- Karabiber
- Tuz
- 1 yemek kaşığı margarin
Dış Hamur için
- 2 su bardagı ince bulgur
- 100gr çigköftelik et
- 1 küçük soğan
- Yarım yemek kaşığı kırmızı biber
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
- Tuz
- Yarım ekmek ( Tekli somun)
Yapılışı
- İçini hazırlamak için öncelikle 300 gr orta yağlı kıyma etimizi kavurmaya başlıyoruz.
- Et suyunu çekince yemeklik küçük doğranmış yarım kilo soğanı etimiz ile birlikte kavurmaya başlıyoruz.
- Etimiz ve soğanımız iyice solana kadar kavurduktan sonra içine baharatlarını (tuz, kırmızı biber ve karabiber) eklenir. NOT: isteğe göre içerisine ceviz ve fıstıkta eklenebilir. Ama önce haşlanmalarında fayda var.
- 1 yemek kaşığı margarinde eklenerek soğumaya bırakılır.
- Karışım soğuyunca çiğ köfte gibi sıkılarak bir kaba yerleştirilir. NOT: Annem bunları daha sonra buzluğa kaldırır ve yapmak istediği zaman çıkarıp kullanır.
- Dış kısmı için ekmeği bir kapta ıslayıp kenara bırakıyoruz.
- Diğer kalan bütün malzemeleri karıştırıp eğer evinizde et makinası var ise onu kullanarak, yok ise yoğurarak iyice karıştırılır.
- Ekmeğin suyu başka bir yere sıkılıp hamurun içerisine katılarak bir süre daha yoğrulur.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır ve içi oyulur. İçine önceden hazırladığımız harç yerleştirilerek ağzı kapatılır. NOT: isterseniz buzlukta muhafaza edebilirsiniz.
- Kızgın yağda kızartılarak servise hazır hale gelir. NOT : İstediğiniz zaman buzluktan çıkarıp buzlu buzlu kızartmanız gerekir. Sakın buzunu çözdürmeyin tamamiyle dağılır;)
Gözde
İçli Köfte |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder