19 Aralık 2011 Pazartesi

İçli Köfte & Yapma

İçli Köfte & Yapma
Malzemeler (20 tane için)
İç Harcı için
  • 300gr orta yağlı kıyma
  • Yarım kilo kuru soğan
  • Toz Kırmızı biber
  • Karabiber 
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı  margarin
Dış Hamur için
  • 2 su bardagı ince bulgur
  • 100gr çigköftelik et
  • 1 küçük soğan 
  • Yarım yemek kaşığı kırmızı biber
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber 
  • Tuz 
  • Yarım ekmek ( Tekli somun)

Yapılışı
  1. İçini hazırlamak için öncelikle 300 gr orta yağlı kıyma etimizi kavurmaya başlıyoruz.
  2. Et suyunu çekince yemeklik küçük doğranmış yarım kilo soğanı etimiz ile birlikte kavurmaya başlıyoruz.
  3. Etimiz ve soğanımız iyice solana kadar kavurduktan sonra içine baharatlarını (tuz, kırmızı biber ve karabiber) eklenir. NOT: isteğe göre içerisine ceviz ve fıstıkta eklenebilir. Ama önce haşlanmalarında fayda var.
  4. 1 yemek kaşığı margarinde eklenerek soğumaya bırakılır.
  5. Karışım soğuyunca çiğ köfte gibi sıkılarak bir kaba yerleştirilir. NOT: Annem bunları daha sonra buzluğa kaldırır ve yapmak istediği zaman çıkarıp kullanır.
  6. Dış kısmı için ekmeği bir kapta ıslayıp kenara bırakıyoruz.
  7. Diğer kalan bütün malzemeleri karıştırıp eğer evinizde et makinası var ise onu kullanarak, yok ise yoğurarak iyice karıştırılır.
  8. Ekmeğin suyu başka bir yere sıkılıp hamurun içerisine katılarak bir süre daha yoğrulur.
  9. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır ve içi oyulur. İçine önceden hazırladığımız harç yerleştirilerek ağzı kapatılır. NOT: isterseniz buzlukta muhafaza edebilirsiniz. 
  10. Kızgın yağda kızartılarak servise hazır hale gelir. NOT : İstediğiniz zaman buzluktan çıkarıp buzlu buzlu kızartmanız gerekir. Sakın buzunu çözdürmeyin tamamiyle dağılır;)
Yapma :  İçli Köftenin dış hamurudur ve cevizden az küçük parçalar alınır ve avuç içinde bastırılarak yuvarlak bir şekil verilir, kızgın yağda kızartılır.
Afiyet Olsun,
Gözde

İçli Köfte

Hiç yorum yok: